Galvenā Izvēlne

Izstrādātājs

Copyright © 2024 downsyndrome.lv izstrādātājs: Helmuts Meškonis
uzturētājs: Media Tower


Valstis

50.6%Latvia Latvia
14.3%France France
13.6%United States United States
7%Germany Germany
4.1%Serbia And Montenegro Serbia And Montenegro

Apmeklētāji

Vakardien: 1
Šonedēļ: 1
Pagājušonedēļ: 12
Šomēnes: 26
Pagājušo mēnes: 44
Kopā: 398


JoomlaWatch Stats 1.2.10_04 by Matej Koval
Follow us on Twitter


ECOO aicinājums pacientiem ar Dauna sindromu un viņu aprūpētājiem PDF Drukāt E-pasts
Autors Helmuts Meskonis   
Otrdiena, 04 maijs 2010 09:59

Eiropas Optometrijas un Optikas Padome (ECOO) aicina pacientus ar Dauna sindromu un viņu aprūpētājus nodrošināt, lai redzes vajadzības tiktu regulāri uzraudzītas atbilstoši jaunākajām pētniecības struktūrām, jo cilvēku ar Dauna sindromu redzei ir konstatējusi būtiskas atšķirības no normas.

Ir labi zināms, ka cilvēki ar Dauna sindromu biežāk cieš no acu apstākļiem, piemēram, ambliopijas (slinks acs), īslaicīgas vai ilgtermiņa tālredzības, un paaugstināta riska kataraktas. Pētījumi liecina, ka pacientiem bieži ir problēmas gan ar acs un radzenes lēcu un, neskatoties uz korekciju, izmantojot brilles, nereti par spīti neizdodas panākt optimālu redzes asumu.
 
Dr. Julie-Anne Little un Kathryn J. Saunders no Ulsteras Universitātes un Dr. J. Margaret Woodhouse no Kārdifas Universitātes veica pētījumu un to nopublicēja Optometrijas un Redzes Zinātnē (Optometry and Vision Science), kas ir Amerikas Optometrijas Akadēmijas žurnāls. Pētījumā ir parādīta saikne starp radzenes jaudu un Dauna sindroms astigmātismu.

Aplūkojot grupu no 29 Dauna sindroma bērniem un salīdzinot to ar kontroles grupu, kas sastāvēja no 68 līdzīga vecuma bērniem, pētījumā konstatēta augsta refrakcijas kļūda (slikta redze), ieskaitot astigmātisms, ievērojamai daļai (59%) Dauna sindroma bērniem, salīdzinājumā ar 28% kontroles grupā.

48% (salīdzinot ar 1% kontroles grupā) bija tālredzīgi, 10% (25%) tuvredzīgi un 48% (6%) bija astigmātisms.
 
Ziņojumā aicina veikt turpmākus pētījumus attiecībā uz saikni starp acs okulārajām struktūrām Dauna sindroma bērniem un funkcionālo redzi.

Eiropas Optometrijas un Optikas Padome (ECOO) aicina cilvēkus, kuriem ir Dauna sindroms, regulāri veikt redzes pārbaudes, lai varētu saņemt labāko iespējamo korekciju atkarībā pēc nepieciešamības.

Eiropas Optometrijas un Optikas Padome (ECOO)  prezidents Wolfgang Cagnolati sacīja: "Šī ir viena no mūsu sabiedrības visneaizsargātākajām daļām. Ir svarīgi, lai viņu aprūpētāji būtu informēti par to paaugstināto risku attiecībā uz redzes problēmām, kāds ir slimniekiem ar Dauna sindromu slimniekiem. Pienācīga aprūpe, var sniegt lieliskus rezultātus cilvēku grupai, kurai ir grūtības konstatēt un formulēt savas pašas vajadzības."

Pēdējās izmaiņas: Otrdiena, 04 maijs 2010 10:02